De ce să alegi Facultatea de Biotehnologii?TESTIMONIALE
 
 
  1. DANIELA CORREIA
  2. IONUŢ OTINCILESCU
  3. STELIAN PETRE
  4. MIHAI CURTAŞU
  5. ANCA VINTILOIU
  6. IULIAN BOBE
  7. IRINA SMEU
  8. ADA VATULESCU

DANIELA CORREIA

Facultatea de Biotechnologii
Specializarea biotechnologii industriale
Promotia 2012

Un ansamblu de cursuri in domeniul agro-alimentar cu materii variate-microbiologie, chimie, phisica, etc. care mi-au permis sa acumulez bagajul de cunostinte necesar pentru a lucra in domeniul agro-alimentar la centrul de cercetare Nestlé-Elvetia (Orbe) pe postul de specialist calitate-microbiologist.

Multumesc!

IONUŢ OTINCILESCU

Food & Feed Technologist at
Tan International, Dundee City,
United Kingdom

Multumita Facultatii de Biotehnologii – Specializarea Industriale am gasit un job in domeniu la numai cateva zile dupa ce am dat licenta. Microbiologia, Chimia si notiunile de HACCP au fost cerinte mandatorii pentru fiecare angajare. In primii ani de cariera m-am axat pe joburi in productie utilizand cunostiinte din Procese si Utilaje, Fenomene de transfer, Frigotehnica, Industralizarea si ambalarea produselor alimentare cat si Managementul. In ultimii trei ani mi-am continuat cariera in strainatate pe Controlul si Asigurarea Calitatii unde mi-au fost recunoscute studiile si experienta dobandita in diferitele industrii lucrate, Masteratul in Biotehnologie si Siguranta Alimentara fiind un atu. Sunt foarte multumit ca am urmat aceasta facultate care mi-a oferit multe oportunitati in cariera si satisfactii profesionale pe parcursul vietii.

STELIAN PETRE

DSM Nutritional Products Romania
Account Manager - Ruminant Specialist
Absolvent in 2009 studii licenta BI, 2011 Masterat BSA, 2015 Doctorat Domeniul Biotehnologii

Ne pregateste pentru viata, bineinteles, iti dai seama dupa absolvire. Realizezi ca stii bazele mai multor puncte de plecare in cariera: Biotehnologii, Chimie, Microbiologie, Controlul Calitatii, Agricultura, Zootehnie si chiar Nutritie. Depinde de tine sa iti dai seama ce te face sa zambesti in fiecare zi la locul de munca, indiferent de alegere, personalul didactic din cadrul acestei facultati au grija sa te invete sa zbori, in oricare dintre directiile studiate.

Mihai Victor Curtașu

Mai 2017

Mereu am fost interesat și atras de științele medicale, iar specializarea de Biotehnologii Medical Veterinare mi s-a potrivit perfect. Prin munca și cunoștințele acumulate în timpul celor patru ani am reușit să obțin o bursă de master Erasmus Mundus, iar în prezent să fiu student la doctorat în domeniul nutriției animale și umane. Diversitatea de cursuri și cunoștințe, împreună cu aspectul practic în care acestea sunt introduse studenților Facultății de Biotehnologii mi-au format o bază solidă de noțiuni pe care o folosesc zilnic. Sunt bucuros și mândru că sunt absolvent al acestei facultăți.

Doctorand, Departamentul de Stiinte Animale, Grupul de Nutritie Moleculara si Reproductie, Universitatea Aarhus, Danemarca

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

http://anis.au.dk/en/

ANCA VINTILOIU

Dupa sustinerea examenului de licenta la Facultatea de Biotehnologii am participat in Germania la un proiect de colaborare cu universitatea Hohenheim din Stuttgart. Dupa incheierea proiectului am gasit acolo cateva teme de doctorat foarte interesante pentru care mi-am depus CV-ul. Actualmente sunt absolventa unui doctorat in domeniul energiilor regenerabile si lucrez in Austria in departamentul de cercetare-dezvoltare al unei firme de aviatie.

Dr. Anca Vintiloiu - Lead Engineer Chemical Surface Treatments

IULIAN BOBE, PhD

Chief Technology Officer, Tyton BioSciences LLC, Virgini, USA

Am graduat in 2000 Facultatea de Biotehnologie, sectia Biotehnologie Industriala. Un an mai tirziu am obtinut o bursa Monbusho de la Guvernul Japonez si am studiat 4 ani pentru doctorat in Inginerie Chimica la Osaka Prefecture University. Dupa doctorat am inceput sa lucrez in industria farmaceutica in Tokyo, pentru o companie care face medicamente pentru cancer. In 2008 am decis sa fac un MBA ca sa inteleg mai mult despre lumea financiara si am graduat de la Fuqua School of Business (Duke University) in 2010 cu o licenta in management. In timpul MBA-ului m-am intilnit cu partenerul de afaceri si am inceput un business in SUA. Compania se numeste Tyton si se bazeaza pe gree energy si produse ecologice din biomass.

Facultatea din Bucuresti m-a ajutat sa pun bazele deciziilor mele in cariera mult mai tirziu. De asemenea am acumulat cunostinte care au fost transferabile in diferite industrii cu ar fi farmaceutice, prelucrarea biomasei, biofuels, etc. Facultatea a fost o platforma pentru mine pentru a intelege la ce sunt bun si la ce nu sunt bun, si la ce as dori sa fac in viata din punctul de vedere al carierei.

IRINA SMEU

2008: Specializarea Biotehnologii industriale

2010: Master "Biotehnologii si siguranta alimantare", Master "Biotehnologii in protectia mediului"

”Dintotdeauna am înțeles și mi-au plăcut chimia și biologia, așa că la finalul clasei a XII-a, alegerea facultății a fost realizată într-un mod evident și firesc. Facultatea de Biotehnologii din cadrul USAMV București a reprezentat o provocare, un drum necunoscut dar ispititor. Și nu regret alegerea făcută. În prezent sunt cercetător științific și îmi place foarte mult profesia mea. Activitatea mea presupune realizarea de studii științifice în cadrul proiectelor naționale și internaționale, precum și efectuarea de analize microbiologice și imunoenzimatice ELISA în vederea stabilirii calității produselor agroalimentare.

Mereu am știut că îmi place să lucrez într-un laborator și în mod special în laboratorul de microbiologie. Astfel, după finalizarea studiilor de licență, am început activitatea în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București. Am continuat studiile, urmând cursurile de master în biotehnologii în domeniul siguranței alimentare, dar și al protecției mediului, iar în 2013 am obținut titlul de Doctor în Inginerie Industrială la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. În timpul studiilor doctorale am câștigat o bursă de studiu la Leibniz-Institut für Agrartechnik und Biookomie, Potsdam, Germania, precum și travel granturi pentru tineri cercetători oferite de Universitatea Belgrad, Facultatea de Chimie, Serbia sau Universitatea São Paulo, Facultatea de Zootehnie și Inginerie alimentară, Brazilia. Timp de un an, mi-am desfășurat activitatea în cadrul Institut Technologies du Vivant, HES-SO Valais-Wallis Elveția, beneficiind de o bursă postdoctorală în departamentul Food and Natural Products.

Am lucrat în echipe de lucru internaționale și multidisciplinare, iar studiile desfășurate au implicat o armonizare a unor discipline știintifice variate, precum și colaborarea cu companii naționale și internationale din domeniul Food & Beverage.

Consider extem de importantă alegerea tipului de studii și a unui domeniu profesional, și motivant un mediu activ și oportun dezvoltării profesionale și personale. Iar alegerea corectă este ușor de recunoscut: faci ce îți place, cunoștințele teoretice se îmbină perfect cu cele practice, nu îți pierzi pasiunea pentru alegerea facută iar motivația de a merge mai departe și implicarea în noi acțiuni sunt firești. ”

ADA VATULESCU

Am terminat prima promotie de Biotehnologii Medical Veterinare si inca imi amintesc cum in vara dintre anii 2 si 3 asteptam cu inima stransa un raspuns: va fi infiintata sectia sau nu! Ce a urmat dupa finalizarea celor 5 ani, a fost rezultatul unor cunostinte si deprinderi acumulate in timpul studiilor: am reusit sa fac si stiinta pura in Plant Cell Wall Laboratory la un institut in Portugalia, apoi sa indrum pasii unor elevi de liceu , ca in final sa ma adaptez lumii studiilor clinice, unde ma gasiti si acum. Desi au trecut anii, acum , cand vad cum munca inceputa in laborator salveaza vieti, as alege acelasi curs si acelasi drum!